Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣ



















ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ( ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΜΕΡΙΔΑΑΣ 180 )
100 γρ αλεύρι μαλακό
50 γρ μαργαρίνη
1 κ σ Ασπαρτάμη 1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
450 γρ μήλα καθαρισμένα
2 κ.σ νερό 1 κ.γ κανέλλα
1 κ.σ μαρμελάδα βερύκοκο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ -ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικα της ζύμης  και την απλωνουμε σε μια φόρμα τάρτας.Κόβουμε τα 225 γρ μήλα σε μικρά κομματάκια. Τα βαζουμε με το νερό να βράσουν ώσπου να γίνουν πολτός. απλώνουμε τον πολτό πάνω στην ζύμη και κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε φέτες και καλύπτουμε τον πολτό. Ψήνουμε στούς 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Οταν κρυώσει η τάρτα αραιώνουμε με λίγο νερό την μαρμελάδα και καλύπτουμε την επιφάνια της τάρτας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ